DUX COMPUTER DIGEST

 

Site Search

Site Info

Home » Forums » Forum Archives » Motherboards, Chipsets, Processors, & Memory » Topic # 667

Can I run at UDMA 6(ATA133) for my Hard drive with this config ??
gomcse Feb-01-02 07:05 PM
Current Config:

M/B:GIGABYTE GA-8IRXP
OS: Windows XP
CPU:Intel 1.7GB Mhz


I have a Matrox ATAa133 60GB Hard Drive and now I hook it up to IDE channel 3 (the green one).

May I know right now is my Hard Drive runing at ATA133 or ATA100 ?? (even though I am not setting it up as a RAID since I only has one Hard Drive. The start up screen shows my HD is configured as Raid 0+1. FYI, My BIOS will not detect that ATA133 as Primary /Secondary Master.


1. RE: Can I run at UDMA 6(ATA133) for my Hard drive with this config ??
lbyard Feb-01-02 07:52 PM
In response to message 0
See http://ftp.gigabyte.com.tw/support/user_pdf/8irxp_2001_other.pdf. Ctrl-F during bootup should take you into the RAID BIOS Fast Build Utility. Option 2 in the menu should show the drive assignment. If it says the Mode is U6 that means UDMA Mode 6 which is ATA/133. Larry

2. RE: Can I run at UDMA 6(ATA133) for my Hard drive with this config ??
gomcse Feb-04-02 10:44 PM
In response to message 1
Hi Larry,

Thanks a lot for your answer. In fact, once I get into the RAID BIOS Fast Build Utility and I see my one and only one Maxtor Hard Drive is running at UDMA 6 or Mode 6, so I belive right now I should be running at ATA13 then !

Have a great day !


| Home | Guides | How to | Reviews | Online Store | FAQ | Forums | Forum Archives |
| Links | News | Newsletter | About Dux | Advertising | Contact Info | Privacy |