DUX COMPUTER DIGEST

 

Site Search

Site Info

Home » Forums » Forum Archives » Networking and Internet Sharing » Topic # 1687

Windows ME Networking problem
westmorm Feb-09-02 09:18 PM
I have a home network composed of 1 Windows NT server and 3 Windows 98 machines. We all share the deskjet printers attached to two of the machines and an HP LaserJet over the network. Every computer also has access to an ADSL connection to the Internet.

My problem is that I am trying to add a Windows ME machine and it won't logon to the DOMAIN I have established for the network. It can get to the Internet but I can't see it on the network nor can the Windows ME machine see anything on the network. I had checked the settings numerous times and they appear to be correct.

Anybody ever seen anything like this because Microsoft is offering zero help. Thanks!!


1. RE: Windows ME Networking problem
lbyard Feb-11-02 04:51 PM
In response to message 0
Check the number of client licenses available. As a matter of possible interest, one can lie to NT about that number and get away with it. Larry

2. RE: Windows ME Networking problem
westmorm Feb-12-02 04:45 AM
In response to message 1
Client licenses are 5 which is not the problem. When the machine boots up it doesn't show the Client for Microsoft networks logon it show the Windows logon even though the other is selected. I saw another message like this and it was recommended to copy the winsock.dll file from the original install disk. Did this work?

3. RE: Windows ME Networking problem
lbyard Feb-12-02 04:53 PM
In response to message 2
I have not seen this problem (Microsoft Client is selected, but uses the Windows logon) and I cannot find a mention of it in Microsoft’s Knowledge Base. Furthermore, one should be able to logon a domain with the Windows logon (http://duxcw.com/faq/network/logdomain.htm). Before trying to correct a possible winsock problem (http://duxcw.com/faq/network/winsock.htm), I would first uninstall and reinstall everything network on the Me computer. http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q141858 may be useful. Larry

4. RE: Windows ME Networking problem
westmorm Feb-17-02 02:53 AM
In response to message 3
LAST EDITED ON Feb-17-02 AT 02:54 AM (GMT)

Uninstalled and reinstalled every network item with the same result. I have never seen anything like this before. Get to the Internet using the network alright, but still won't logon to the domain. Can't see this computer in the network users list. This computer can't share any resources or used any shared resources on the network.


5. RE: Windows ME Networking problem
lbyard Feb-17-02 07:26 PM
In response to message 4
Try removing the workgroup and PC name, enter temporary names, restart, enter correct names, restart. Workgroup and domain names must be identical. http://duxcw.com/faq/network/names.htm. Larry

| Home | Guides | How to | Reviews | Online Store | FAQ | Forums | Forum Archives |
| Links | News | Newsletter | About Dux | Advertising | Contact Info | Privacy |